Proiectul Etno-cultură tulceană. Dăm valoare tradițiilor!


LA MUZEUL DE ETNOGRAFIE ȘI ARTĂ POPULARĂ TULCEA

Joi, 9 iunie 2016, ora 17:30, Ong Celisea Tulcea în parteneriat cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea vă invită la sediul Muzeului de Etnografie și Artă Populară, str. 9 Mai, nr. 2, unde va avea loc lansarea proiectului Etno-cultură tulceană. Dăm valoare tradițiilor! cofinanțat din bugetul local al Municipiului Tulcea în 2016.

Proiectul îşi propune să evidenţieze elementele ethnosului local și să cultive în rândul copiilor, părinţilor, cadrelor didactice, comunității tulcene dragostea pentru tradiţiile şi obiceiurile poporului român şi a etniilor conlocuitoare.

Principala activitate din acest proiect este Gala Premiilor Micul Etnograf – ediția a IX-a  care se va derula în zilele de 21 și 22 iunie 2016, cu începere de la ora 9, în cadrul Muzeului de Etnografie și Artă Populară.

În cadrul galei vor avea loc vernisarea expoziției Artă populară și meșteșuguri dobrogene, spectacole cu obiceiuri și tradiții dobrogene susținute de elevi și invitați speciali, se vor acorda trofee și diplome participanților de către personalități ale orașului Tulcea.

Parteneri în proiect avem Fundația Județeană pentru Tineret Tulcea; Ansamblul Artistic „Baladele Deltei” din cadrul Primăriei Municipiului Tulcea și Asociaţia Culturală „Doruleţul” Tulcea, iar colaborator ne este Asociația pentru Transformarea prin Educație a Deltei Dunării.

afis proiect 2016

Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa la coordonatorul de proiect, dr. Titov Iuliana, mobil 0721323677 sau la sediul Muzeului de Etnografie și Artă Populară, tel. 0240516204.

dr. Iuliana Titov

coordonator proiect

Lasă un comentariu