Proiectul Etno-copilăria. Muzeul – punte de legătură între ieri și azi la final


Miercuri, 24 iunie 2015, ora 12, ONG CELISEA și partenerii vă invită la sediul Muzeului de Etnografie și Artă Populară, Str. 9 Mai, Nr. 2, unde va avea loc prezentarea rezultatelor proiectului Etno-copilăria. Muzeul – punte de legătură între ieri și azi, finanțat de Consiliul Local al Municipiului Tulcea.

Proiectul și-a propus, în luna dedicată copiilor, să evidenţieze elemente ale ethnosului local şi naţional, cultivarea dragostei pentru tradiţiile şi obiceiurile poporului român şi a celorlalte etnii conlocuitoare, în rândul copiilor, părinţilor şi cadrelor didactice prin implicarea directă a acestora.

Principala activitate din acest proiect a fost:

Gala Premiilor Micul Etnograf (16 – 17 iunie 2015, Muzeul de Etnografie și Artă Populară), eveniment care a susținut păstrarea identităţii culturale prin cunoaşterea şi menținerea vie a tradițiilor într-o societate ameninţată de procesul globalizării.

În cadrul evenimentului au fost implicați peste 1400 elevi, cadre didactice, părinți care au desfășurat activităţi cu teme din cultura tradiţională. Au fost 55 de momente artistice susținute de copii și de Ansamblul Aromân DOR din Sarighiol de Deal și Ansamblul Folcloric Dorulețul din Tulcea.

Expoziția Artă populară şi meşteşuguri  dobrogene s-a bucurat de un real succes. Concursul de înșirat mărgele și cel de țesut a fost câștigat de elevi din clasele a IV-a A și a II-a B de la Școala Gimnazială Nr. 12 și de elevi de la Cercul de Etnologie și Folclor din cadrul Palatului Copiilor Tulcea.

PARTENERI: Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea; Fundația Județeană pentru Tineret Tulcea

 

COLABORATORI: Filiala Tulcea a Crucii Roșii Române; Primăria Municipiului Tulcea – Ansamblul Artistic „Baladele Deltei”;  Asociaţia Culturală „Doruleţul” Tulcea; Ansamblul Folcloric Aromân „Dor”, sat Sarighiol de Deal, com. Beidaud, jud. Tulcea; Asociația pentru Transformarea prin Educație a Deltei Dunării.

Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa la sediul Muzeului de Etnografie și Artă Populară (tel. 0240 / 516204) din cadrul ICEM Tulcea.                                                 

Iuliana Titov

Șef secție Muzeul de Etnografie și Artă Populară / coordonator proiect

Reclame

2 gânduri despre “Proiectul Etno-copilăria. Muzeul – punte de legătură între ieri și azi la final

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s