LANSARE DE CARTE Relația majoritari – minoritari etnici în Dobrogea de Nord


LA MUZEUL DE ETNOGRAFIE ȘI ARTĂ POPULARĂ TULCEA

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale “Gavrilă Simion” Tulcea vă invită joi, 9 iunie 2016, la ora 17:00, la sediul Muzeului de Etnografie și Artă Populară, str. 9 Mai, nr. 2, să participați la evenimentul de lansare a volumului Relația majoritari – minoritari etnici în Dobrogea de Nord de dr. Iuliana TITOV, apărut la Editura Dobrogea în anul 2015. Cartea va fi prezentată de prof. univ. dr. Narcisa Alexandra ȘTIUCĂ, de la Universitatea din București – Specializarea Etnologie și folclor, și conf. dr. Steluța PÂRÂU.

Prezentul volum are la bază teza de doctorat realizată la Universitatea din Oradea, în domeniul fundamental Științe Umaniste sub conducerea profesorului Ioan GODEA și susținută în februarie 2014.

”Abordarea noastră pornește de la convingerea că arealul studiat n-ar putea fi cunoscut fără studiul comunităților care-l compun. Prin tema tezei de doctorat și implicit a titlului ales, am dorit sublinierea valorilor identitare pe care le-am studiat ca un întreg într-o societate consolidată prin conviețuirea laolaltă, prin munca împreună, majoritari și minoritari. Am adus alături cei doi termeni majoritari-minoritari pentru a evidenția un nivel de egalitate al celor două componente culturale, importante în studierea culturii societale, manifestat prin particularitățile fiecărui individ și aportul adus la coeziune socială.” (Autorul)

Afis Lansare Carte Iuliana TITOV

Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa la sediul Muzeului de Etnografie și Artă Populară (tel. 0240 / 516204) din cadrul ICEM Tulcea.

INSTITUTUL DE CERCETĂRI ECO-MUZEALE TULCEA

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s