PE URMELE BUNICILOR – READUCEREA MEȘTEȘUGURILOR ÎN MEMORIA COLECTIVĂ


LA MUZEUL DE ETNOGRAFIE ȘI ARTĂ POPULARĂ TULCEA

Ong. CELISEA și Muzeul de Etnografie și Artă Populară (MEAP) din cadrul Institutului de Cercetări Eco – Muzeale ‘Gavrilă Simion’ Tulcea vă invită să participați la atelierele-pilot pe tema meșteșugurilor, organizate în data de 18 noiembrie 2016, începând cu ora 9oo, la sediul MEAP din Str. 9 Mai, Nr. 2.

Manifestarea se desfășoară în cadrul proiectului Centrul Cultural Educațional – ediția a 2-a, cofinanțat din bugetul Consiliului Județean Tulcea și implementat de Ong. CELISEA.

În cadrul acestor ateliere, cunoscători ai meșteșugurilor populare din Tulcea îi vor iniția pe participanți în tainele confecționării diferitelor obiecte etnografice, utilizând creativ materiale oferite de natură sau cât mai puțin prelucrate industrial (lemn, lână, bumbac, cânepă). Vor fi aduse în prim plan diverse meşteşuguri și tehnici: tors, țesut, țesut cu mărgele, prelucrarea artistică a lemnului, împletituri din papură etc.

Avem speranța că elemente de moștenire culturală locală vor fi redescoperite de participanți prin metode moderne, interactive, urmărindu-se totodată identificarea și promovarea tradițiilor culturale locale, obiectivul final fiind nu doar transmiterea de cunoștințe, ci și crearea unui sentiment de apartenență la spațiul dobrogean.

afis-atelier

Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa la sediul Muzeului de Etnografie și Artă Populară (tel. 0240 / 516204) din cadrul ICEM Tulcea.                                                   

dr. Iuliana TITOV

Șef-serviciu Muzeul de Etnografie și Artă Populară

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s