Trofeele concursului Sărbătoarea Paștelui în ochii copiilor ’14


Iată că a venit vremea să anunțăm câștigătorii Trofeelor Sărbătoarea Paștelui în ochii copiilor 2014. Juriul a avut dificila sarcină de a desemna doi laureați (unul din România și altul din străinătate) din cei peste 500 înscriși. Criteriile de acordare a acestor premii de excelență au fost: tehnica (acuratețea, dificultatea acesteia), virtuozitatea (atenția la detalii, respectarea canoanelor estetice / religioase / artistice),  viziunea artistică și promovarea tradiției pascale locale.

Trofeul concursului pentru concurenții din România merge către Atelierul de iconografie al Muzeului de Etnografie Brașov. Sub coordonarea doamnei Dorina Dutkay, micii artizani au realizat prin creațiile lor o unitate structurală: reprezentarea iconografică (conform canoanelor icoanei pe sticlă) a secvenței pascale Florii – Duminica Tomei.

Trofeul concursului pentru concurenții din străinătate a fost acordat participanților de la Salantai Art School din Lituania. Neda Varpukauskaitė și Gabija Gembutaitė au prezentat într-o viziune artistică interesantă aspecte legate de Florii (verbos – ramuri de salcie sfințite) și de Paști. Elevele au lucrat în tehnica grataj (tehnică suprarealistă ce constă în zgârierea cu un obiect ascuțit a unor porțiuni din materialul preparat, rezultat în urma întăririi hârtiei cu guaș și acoperirii ulterioare cu tuș negru)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s