Confesiunile unui bloguleț de trei ani


Astăzi, 13 Aprilie 2014, blogul MEAP împlinește 3 ani de existență într-un mediu on-line extrem de dinamic și efervescent (multe bloguri apar zilnic, altele mor subit). Numai până la ora 12:23 au fost scrise peste 1.771.962 posturi în blogosfera mondială, conform site-ului worldometers.info

Deși inițial am creat blogul pentru o mai bună expunere virtuală a activităților muzeale proprii (expoziționale, de cercetare de colecție sau de teren, pedagogice, de conservare și restaurare etc.), în timp ne-am extins prin anumite posturi pe o nișă interesantă: etnografia dobrogeană / românească / balcanică /internațională. Plecând de la motto-ul Te vei cunoaște și te vei aprecia doar dacă vei cunoaște și aprecia alte culturi., am adus în atenția dumneavoastră Centrul de expresie culturală

Ne bucurăm de frumusețea creativității copiilor și de aceea, alocăm încredere, timp și spațiu fiecărei creații realizate de micii etnografi, fie că este vorba despre Crăciun, Paște sau alte evenimente creative. Chiar parteneriatul educațional din anul școlar 2013/2014 se intitulează Creație din drag de tradiție, pe baza unui trinom al cunoașterii: educația întru cultură și patrimoniu – creativitatea tinerilor – difuziunea creației.

Pentru că anumite activități culturale, expoziționale sau științifice ne-au atras atenția prin viziunea, capacitatea de promovare a tradiției sau a locului respectiv, le-am prezentat selectiv în categoria Inițiative. Anul acesta (pe 2 aprilie), am adunat activitățile culturale, sportive și de agrement într-un Calendar pentru județul Tulcea, pe care îl vom dezvolta cu siguranță în timp. De aceea, lansăm următorul anunț: În vederea conștientizării publicului larg asupra oportunităților turistice ale judeţului Tulcea, ne-ar fi de mare ajutor completarea unui chestionar, cu manifestările culturale, sportive și de agrement desfășurate în comuna dumneavoastră în anul 2014. De asemenea, dacă mai există meşteşugari sau persoane pricepute în diverse domenii, ar fi bine să-i putem cunoaşte prin intermediul dumneavoastră (pentru o reprezentare corectă a zonei pe plan național și internațional sau la eventuale târguri de profil). Vom publica evenimentele comunelor pe blogul MEAP (popularizând activităţile zonei dumneavoastre în rândul persoanelor dornice de un turism etnic sau de agro/ecoturism). Chestionarul poate fi cerut la adresa de mail: meaptulcea@yahoo.com.

Ne-am atașat definitiv de ideea de promovare și creare proprie a obiectului tradițional românesc: Ziua Universală a Iei, inițiativă a comunității La blouse roumaine; Semne Cusute în acțiune by Ioana Corduneanu (chiar se petrece ceva magic în acest grup fb); Delta Dunării Ultima Frontieră. Și nu putem uita de prietenii noștri din diaspora: Asociația Folkloriamo Mărțișor, Rovigo – Italia și Asociația ACASĂ din Zaragoza – Spania, cu care colaborăm și la această ediție a Concursului Internațional Sărbătoarea Paștelui în ochii copiilor și nu numai.

Nu în ultimul rând, ne bucurăm de susținerea mediei locale și naționale, din care voi aminti de: port.roAGERPRESorasul-Tulcea.roEvenimente TulceaObiectivZiarul de TulceaDIGI24info-delta.roRadio România ConstanțaRadio3netadevarul.rojurnalul.ro.

Ce urmează? Cu siguranță multe surprize frumoase pentru dumneavoastră. Vorba aceea: Suntem aici pentru voi, Pe 9 Mai, Numărul 2 🙂

Anunțuri

3 gânduri despre “Confesiunile unui bloguleț de trei ani

  1. La mulți ani bloguleț isteț! De Sfanta Sarbatoare a Floriilor te ocrotim cu un manunchi de salcie si flori sfintite!!! Sa cresti mare si cunoscut!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s