Provocare: Frumoasele dobrogence


Pentru că se apropie 8 Martie (Ziua Internațională a Femeii), vă propun un mic joc de perspicacitate intitulat Frumoasele dobrogence. Voi trebuie să identificați etnia / apartenența etno-culturală a cel puțin 6 dintre doamnele și domnișoarele din fotografiile colajului. Aceeași etnie se poate repeta în mai multe fotografii. Vă puteți ajuta de elementele de costum / vestimentație / podoabe, diverse detalii din fotografii, fizionomie și indiciile pe care vi le voi oferi în aceste zile. Răspunsul îl veți afla de ziua lor, pe 8 martie 🙂 Succes!

Primul indiciu (4 martie 2014): Una dintre ele își poartă crucea. 

Al doilea indiciu (5 martie 2014, ora 15.00): Una dintre ele îşi face semnul crucii cu două degete. Tot ea poate găti delicioase plăcinţele fierte cu fructul a cărui denumire coincide cu numele satului (din judeţul Tulcea) din care vin alte doamne, cu altă etnicitate (redescoperită).

Voi spune și restul indiciilor, urmând ca pe 8 martie să divulg etnia frumoaselor dobrogence.

Al treilea indiciu (5 martie 2014, ora 22.30): Una dintre ele merge cu un fel de colind în Sâmbăta dinaintea Floriilor. 

Al patrulea indiciu (5 martie 2014, ora 22.30): Două dintre ele, cu vârste diferite, trăiesc într-un sat care și-a luat numele de la pădurea din apropiere. Cea mică are mama de etnia unei bătrâne ce reprezintă majoritatea Dobrogei și tatăl de etnia consătencei mai vârstnice. Cele două și altele au auzit de Melancă.

Al cincilea indiciu (5 martie 2014, ora 22.30): Trei fotografii grupează doamne cu aceeași religie, care nu este ortodoxă. Una preferă să adopte religia vecinilor. Celelalte, deși au asemănări în arta populară, vin din regiuni diferite. Un ultim detaliu: exclud cu desăvârșire din alimentație o delicatesă din perioada sărbătorilor de iarnă, extrem de plăcută de etnia altei doamne.   

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s