Poveste de iarnă ’13/’14 – creaţia Ioanei – Alexandra Libu


Participant: Ioana – Alexandra Libu, Clasa a V-a A, Liceul Teoretic Decebal, Ovidiu, jud. Constanţa

Cadru coordonator: Elena Goga 

Secțiunea: Creaţie literară

Aventurile Adinei de Crăciun

Când gerul a înghețat pământul și cerul şi-a căptuşit haina azurie cu nori grei şi metalici, Adina s-a înveselit. Iarna era anotimpul ei preferat. Se putea juca cu fraţii ei în zăpadă. Avea o familie numeroasă, formată din patru fraţi şi părinţii ei. În acest an părinţii Adinei au hotărât să meargă la munte şi să sărbătorească acolo Crăciunul.

Familia Adinei a plecat pe drumul lung şi obositor. Adina,plictisită de albul abundent al zăpezii, a adormit şi s-a trezit seara când au ajuns la cabană. Aceasta era frumos împodobită cu globuleţe vesel colorate. Într-un colţ era un şemineu în care ardea un foc primitor. Flăcările lui jucăuşe se oglindeau în globuleţele strălucitoare. În mijlocul camerei era aşezat un brad falnic care se ridica spre tavanul cabanei. Pe faţa Adinei a apărut un zâmbet care semăna cu flăcările din şemineu. Era fericită şi îi plăcea căbănuţa.

După ce s-au cazat şi au mâncat nu au mai avut timp de joaca aşadar s-au dus la culcare. Mai erau trei zile până la Crăciun. În aceste zile Adina a patinat, a băut ciocolată caldă,a învăţat să schieze şi s-a dat cu sania  pe pârtia alunecoasă de unde se auzeau mii de glasuri de copii fericiţi. Zăpada sclipea în razele soarelui. Gerul se înmuiase după atâta ninsoare. După acele zile frumoase a venit şi ziua de Crăciun. Spre seară Adina s-a culcat cu gândul la darurile pe care Ie va aduce  Moşul. Dar în miez de noapte un zgomot a trezit-o pe fetiţă. Din Foişorul Nopţii Înstelate venea zgomotul. Adina s-a dus sa cerceteze. Ea s-a îndreptat spre şemineu şi din el a căzut un sac mare, roşu, murdar de cenuşă. Apoi s-a mai auzit ceva şi din şemineu a ieşit Moş Crăciun. Adina a zis uimită:

– Tu eşti Moşule?

– Ho, ho, ho! Normal că Moş Crăciun. Cine altcineva, Zâna Măseluţă? Am venit să vă las ţie şi fraţilor tăi câteva  jucării. Moşul era îmbrăcat în obişnuita lui haină roşie cu blăniţă albă şi cizmele negre. Adina a mai zis:

 – Mulţumim Moş Crăciun şi noi am pregătit fursecuri şi lapte pentru tine!

 – Mulţumesc, Adina. Eşti o fetiţă frumoasă, bună dar mai ales cuminte.

– Dar de unde ştii cum mă cheamă?

– Eu ştiu totul despre copiii cuminţi. Şi mai ştiu că tu îţi doreşti de Crăciun o păpuşă şi să  vizitezi atelierul meu. Deci hai afară la sanie, Rudolf ne aşteaptă!

Rudolf arăta exact ca în poveşti, avea două coarne mari şi un nas roşu. Adina şi Moşul s-au urcat în sanie şi cât ai bate din palme au ajuns la Polul Nord. Acolo erau mii de spiriduşi care confecţionau jucării pentru Crăciunul următor. Adina i-a ajutat şi aceştia erau foarte voioşi deoarece  fetiţa se pricepea. Apoi Moşul i-a prezentat-o pe Doamna Crăciun  care i-a făcut cadou un pulover tricotat pentru a-i ţine cald. Moşul i-a mai arătat şi locul unde ţine scrisorile primite de la copiii din întreaga lume. Acolo mai avea şi un glob pământesc  uriaş, pe care însemna casele unde a dus cadourile.

Dar a venit ora plecării. Adina a îmbrăcat pulovărul de la Doamna Crăciun, şi-a luat la revedere de la spiriduşi, s-a urcat în sanie şi a plecat împreună cu Moş Crăciun. Fetiţa urmărea peisajul alb când totul a devenit neclar şi s-a trezit în pat.

Era dimineaţă. S-a ridicat din pat şi s-a uitat prin cameră după pulovărul de la Doamna Crăciun. Nu era nici un pulover. Deci visase! Dar poate păpuşa era sub brad. A coborât scările la parter şi s-a uitat sub brad. Acolo era păpuşa. Era fericită că a primit cadoul dorit. Oare chiar visase atelierul Moşului? Urcă îngândurată scările pentru a se îmbrăca. Dar când să deschidă uşa dulapului a văzut pe ea un bileţel. Pe el scria:”Sper că ţi-a plăcut vizita la atelierul meu. Cu drag Moş Crăciun.” Nu visase, chiar a fost cu Moşul pe sanie. Adina deschise dulapul fericită şi a văzut  pulovărul de la Doamna Crăciun, frumos împachetat.

 Adina a ţinut minte acea zi toată viaţa.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s