Parteneriatul educativ „DESCOPERĂ, ÎMPĂRTĂŞEŞTE, PARTICIPĂ. DIN COMORILE SATULUI DOBROGEAN” la final


Accentuăm ideea de principiu că parteneriatul înseamnă în primul rând empatie, apoi implicare din partea ambelor părţi. Trecând peste necesitatea unor astfel de documente, dorim să credem că până la urmă beneficiari sunt copiii, care pătrund într-un mediu ce necesită asumarea unui anumit tip de comportament, care sunt întâmpinaţi întotdeaună cu provocări de tot felul (de la cele legate de imaginaţie şi creativitate până la cele motrice) şi care au parte de o experienţă de vizitare plăcută. 

Pe acest principiu s-a construit fundamentul parteneriatul educativ din anul şcolar 2012 – 2013. Aşa cum v-am obişnuit, vom prezenta o retrospectivă care sintetizează activităţile de pedagogie muzeală desfăşurate de colectivul MEAP.

1. Dragii mamei copilaşi. Obiceiuri legate de naştere la etniile din Dobrogea (expoziţie şi atelier pedagogic adaptat fiecărui grup în parte). Septembrie 2012 – martie 2013

2. Noaptea Cercetătorilor 2012: vizitarea expoziţiei temporare, vizionarea filmelor documentare Ziua babei şi Furatul ritual al copilului la grecii din Izvoarele, spectacol de dansuri aromâne performate de Ansamblul Folcloric Dor din Sarighiol de Deal.

3. Concursul Naţional de creaţie literară şi plastică: „Poveste de iarnă”. S-au înscris peste 400 de participanţi cu versuri, povestiri, desene, măşti, icoane, ornamente de Crăciun.

4. În aşteptarea Moşului. Este deja o tradiţie ca în prag de sărbători să fim colindaţi şi uraţi de bine de colectivele de elevi / preşcolari. Dovezile cele mai frumoase le păstrăm în suflete.

5. Activităţi desfăşurate în urma colaborării cu Grădiniţa cu P.P. Nr. 17 (cunoaşterea regulilor de comportament în muzeu şi societate, cunoaşterea tradiţiilor şi costumului dobrogean)

6. Fost-a nuntă mare-n sat. Magia întemeierii – Nunta (expoziţie şi atelier pedagogic): din martie 2013

7. Concursul Internaţional Sărbătoarea Paştelui în ochii copiilor (în colaborare cu Muzeul Dunării de Jos Călăraşi, Asociaţia Folkloriamo Mărţişor Rovigo Italia şi Asociaţia ACASĂ Zaragoza Spania)

8. Noaptea Muzeelor (18 mai 2013) – voluntariat, Atelierul Sunetelor de Fluier, Atelier de ţesut în două iţe

9. La şezătoare vino NECENZURAT! – acţiune anti-dependenţă desfăşurată de elevi ai Şcolii Nr. 12 Tulcea

10. Ziua Latinităţii (Dies Latinitatis) – acţiune a elevilor Liceului Teoretic Ion Creangă

11. Gala Premiile Micul Etnograf, ediţia a VI-a: 18 şi 19 iunie 2013

Şi continuăm cu activităţi frumoase pentru cei mici şi cei mari 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s