TROFEUL SĂRBĂTOAREA PAŞTELUI ÎN OCHII COPIILOR 2013


Această ediție a concursului Sărbătoarea Paștelui în ochii copiilor s-a remarcat printr-o diversitate de forme de expresie a talentului și a frumuseții sufletului participanților. Am apreciat fragilele ouă încondeiate / decorate cu migală și multă grijă, căci altfel creația s-ar fi „prăbușit” la final. Am admirat capacitatea și sârguința de a transforma bucățelele de hârtie în adevărate minunății prin tehnicile Origami și Quilling. Am contemplat icoanele pe sticlă, pânză, lemn sau pe suport papetar, toate cu tematică pascală (Duminica Floriilor, Cina cea de Taină, Răstignirea, Plângerea Domnului, Învierea, Înălțarea). În trecut meșterul iconar se retrăgea mental și fizic din mediul său social pentru ca inspirația divină să-i dirijeze mintea, ochiul și mâna întru realizarea unei „ferestre către cer”.

Începând cu această ediție, am hotărât să acordăm Trofeul Sărbătoarea Paștelui în ochii copiilor lucrării (și implicit participantului) care rezonează cel mai bine menirii concursului nostru: transmiterea ideii de tradiție în mintea și sufletul tinerei generații, prin intermediul artei și a creativității.

În 2013 acest trofeu este meritat de eleva Elena Adriana Popa din clasa a IX-a de la Colegiul Naţional Sfântul Sava – Bucureşti, coordonată de doamna Mariana Badea. Aceasta a deprins tainele iconografiei la Brașov și își continuă lucrarea, cu pasiune și mult talent, în capitală. Felicitări!

Reclame

Un gând despre “TROFEUL SĂRBĂTOAREA PAŞTELUI ÎN OCHII COPIILOR 2013

  1. FELICITARI ADMINISTRATIEI MUZEULUI DE ETNOGRAFIE TULCEA PENTRU TOATE ACTIVITATILE LA CARE SE IMPLICA IN PROMOVAREA FOLKLORULUI SI ETNOGRAFIEI ROMAN*IEI*-SINT ONORATA DE UN ASEMENEA PARTENERIAT SI UREZ TUTUROR SUCCES IN TOATE ACTIVITATILE VIITOARE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s